Ideell konstutställning till förmån för HumanistHjälpen

-Det var så jätteroligt och tacksamt förra året. Vi upptäckte hur folk engagerar sig och är generösa. Det gjorde att vi med glädje vill göra om detta, säger Elisabeth Beck-Friis från Falsterbo.

-Efter att än en gång har varit nere i Agadir och sett Madame Mahjoubas oerhörda insats och att flickorna har fått det så mycket bättre, så kan man inte annat än att engagera sig på nytt, säger Monique Sjösten, från Skurup.

Även förra året var alltså Elisabeth och Monique med som ideella arrangörer i en konstutställning i Falsterbo. Den gav 100 000 kronor till HumanistHjälpen, som sändes till stöd för kvinnohus- och daghem i Agadir, vilka drivs av Mme Mahjouba Edbouche.


Elisabeth Beck-Friis

Elisabeth Beck-Friis är själv konstnär och skänker liksom förra året flera av sina verk till konstuställningen. (Foto: larshector.se)

Det var förra året, efter ett besök i Agadir, som Elisabeth och Monique bestämde sig för att försöka skapa ett ideellt arrangemang. Det skulle blir ett stöd för de fördrivna kvinnor och barn de träffat i Agadir. Tillsammans med ytterligare ett par vänner genomförde de en första konstutställning som alltså blev mycket lyckad, deras hjälp blev 100 000 kronor.

-Vi satsar helhjärtat på att upprepa arrangemanget även i år, säger damerna samstämt.

-Mme Mahjouba är när det gäller marockanska mått mätt, en otroligt viljestark kvinna, som har ett modernt tänkande när det gäller unga flickor och deras relationer, berättar Elisabeth Beck-Friis.

Monique Sjösten

Monique Sjösten deltog också i förra årets konstuställning. Sedan dess har hon åter besökt kvinnohus och daghem i Agadir och intygar: -Hjälpen handlar om att rädda liv och hälsa. (Foto: larshector.se)

Hedrande att få delta!

-Det känns oerhört hedrande att ännu en gång få vara med om att göra en insamling till HumanistHjälpen och kvinnorna i Agadir, säger Monique Sjösten. Vi har själva sett på plats hur behövlig hjälpen är, det handlar verkligen om att rädda liv och hälsa på unga mödrar och deras barn.

Kontaktperson för stiftelsen

I den ideella arbetsgruppen runt utställningen ingår också Lars Hector. Som medlem i HumanistHjälpens styrelse är han gruppens kontaktperson till stiftelsen. En sådan krävs alltid vid ideellt samarbete med HumanistHjälpen.

Lars Hector nöjer sig dock inte med det ansvaret, utan deltar med själ och hjärta aktivt i det ideella arbetet runt utställningen. Som välrenommerad arrangör och eventskapare, är han givetvis en viktig drivkraft.

Lars bor dessutom halva året i Agadir och är väl insatt i hur traditionellt hederstänkande och gamla traditioner skapar hotbilder, särskilt mot ensamstående mödrar och deras barn

Tackar alla ideella!

-Vi är så oerhört tacksamma för alla ideella givare och sponsorer, varav många gärna vill bidra i år igen, avslutar Elisabeth Beck-Friis, Monique Sjösten och Lars Hector.

 

Sven Olof Andersson