Tarouanou

Tarouanou i Dcheria strax utanför Agadir, är ett ideellt drivet barnhem. Det är öppet för pojkar som tvingats bo på gatan. Hemmet öppnade officiellt i januari 2017. Men flera år innan dess gjordes ideella insatser bland gatubarnen av privatpersoner och socialarbetare. Kommunen såg behovet och skänkte en byggnad 2014. Då startades dagverksamhet. Barnen kunde tvätta sig, få mat, tvätta kläder.

Donationer – en förutsättning
Lokalerna fylldes långsamt med inredning genom donationer. Nu har 18 pojkar sitt fasta boende på barnhemmet Ekonomiskt finns vissa kommunala bidrag för de mest basala kostnaderna. Men utan donationer skulle man tvingas stänga.

Barnens bakgrund är ganska lika: Deras mammor är oftast ensamstående mödrar som inte fått någon hjälp, de har gått under i ekonomisk och social misär. Familjen har splittrats åt olika okända håll, pojkarna har blivit kvar, med gatan som sitt hem.

Tarouanou Facebook-sida 

TACK FÖR LÄGERVECKORNA!

Som vi tidigare beskrivit är organisationen Tarounaou nu ett fast hjälpmål för HumanistHjälpen. För många av pojkarna var det första gången de lämnade sin hemstad. Resan gick till ett läger nära Ejadida City, cirka 40 mil från Agadir. På lägret  träffades hundratals före detta gatubarn, både pojkar och flickor. Umgicks, lekte, idrottade, badade, åt och […]

LÄS HELA »

 

NÄR BARN SOVER PÅ GATAN RÄDDAR SOS TAROUANOU!

När föräldralösa barn sover på gatan reagerar omgivningen, förhoppningsvis. I Tissila intill Agadir i Marocko, finns den ideella organisationen Tarouanou. Personalen går frekvent runt i staden på nätterna och söker efter övergivna barn. Dessa erbjuds att följa med till skydd och säkerhet, mat, säng och utbildning. Väldigt få tackar nej. En del blir sedan fast […]

LÄS HELA »