Donera som present vid högtidsdagar

Födelsedag? Minnesdag? Jubileum? Gör så här!

Vid högtidsdagar, jubileer och bortgång, förekommer ofta att deltagarna ombeds donera till välgörande ändamål, istället för att skänka pengar eller presenter. Även HumanistHjälpen får in många donationer på så vis. Vi har ett manuellt system för administration av sådana donationer.

Gör så här:

Behöver du inte en namnlista på donatorer, ber du bara gästerna om en donation. De kan använda vilket som helst av våra olika betalvägar. Vi tackar dig varmt för de donationer som din begäran ger!

Vill du ha en namnlista på donatorer

 

  1. Skicka ett mail och berätta vad det gäller. Då kommer vi överens om ett namn för ändamålet. Till exempel ”Sven 50 år”, ”Vigsel Anna och Bertil”, ”Anders minne” etc.
  2. Du instruerar sedan givarna att donera via vår hemsida. På undersidan Ge en Gåva finns en ruta för ”Särskilt ändamål”. Där skrivs det överenskomna namnet in. För att givarlistan ska bli korrekt måste även rutorna för ”Förnamn” och ”Efternamn” fyllas i.
  3. Vid överenskommen tidpunkt sammanställer vi en lista och skickar till dig. Där anges givarna och totalsumma av donationerna, men inte summan på varje enskild donation.
Vid den inringade rutan ”Särskilt ändamål” fyller givarna i det överenskomna namnet på ändamålet. De måste också fylla i Förnamn och Efternamn, om givarlistan ska bli korrekt.

Om givarna använder något annat betalsätt kan vi ha svårt att leta upp deras donationer. Att manuellt gå igenom alla olika betalvägar tar tid som vi inte har. Alla arbetar ideellt, vi har inga anställda, hyrda lokaler, kontorister etc. Vi skickar hellre varenda krona som kommer in till de nödlidande på våra hjälpmål.

Här finns ett EXEMPEL på hur ett sådant här arrangemang kan gå till!

Skapa egen insamling på Facebook!

Jubileum, bemärkelsedag, minneshögtid, istället för blommor… Nu kan du själv skapa en insamling där givare genom ditt initiativ donerar till HumanistHjälpen. Du värmer dig själv, dina givare och mottagarna av hjälpen!

Det här alternativet har tillkommit vintern 2021. Det kan vara ett enklare alternativ för jubilarer, dödsbon och andra som vill skapa en egen insamling.

Läs HÄR hur det går till!