Donera som present vid högtidsdagar

Födelsedag? Minnesdag? Jubileum? Gör så här!

Vid högtidsdagar, jubileer och bortgång, förekommer ofta att deltagarna ombeds donera till välgörande ändamål, istället för att skänka pengar eller presenter. Även HumanistHjälpen får in många donationer på så vis. Vi har dock inget automatiskt system för administration av sådana donationer. Ett sådant kostar pengar och måste administreras. Vi skickar helst varje donerad krona till våra hjälpmål. Vi heller inga anställda, allt arbete utförs ideellt. Men ett manuellt system för högtidsgåvor har vi!

Gör så här:

Behöver du inte en namnlista på donatorer, ber du bara gästerna om en donation istället för present. Vi tackar dig varmt för de donationer som din begäran ger!

  1. Vill du ha en namnlista ber vi att du mailar oss i god tid om vad det gäller och mellan vilka datum. Vi mailar tillbaka ett kort kodord, till exempel ”Sven50”, ”APVigsel”, ”CGminne” etc.
  2. Instruera gästerna att vid donation inleda raden för namn eller meddelande med kodordet. Följt av namn, hälsning etc. På så vis kan vi snabbt leta igenom donationer från alla betalsätt, plusgiro, bankgiro, Swish, PayPal etc.
  3. Vi sätter samman en lista, med namn och hälsning och mailar. Där anges också totalsumma av donationerna, men inte summan på varje enskild donation.
  4. Be givarna att i första hand använda kortbetalning från vår hemsida. Det sparar in mycket tid, eftersom de betalningarna passerar vår databas. Övriga inbetalningar måste vi leta upp manuellt.
  5. Om givare inte anger kodordet rätt vid donation, kan det bli svårt för oss att hitta inbetalningen. Eftersom allt arbete sker på ideell tid, ber vi dig informera så att allt går så smidigt som möjligt

Här finns ett EXEMPEL på hur ett sådant här arrangemang kan gå till!