Kvarts miljon efter upprop!

I mars publicerade vi i olika media en vädjan om hjälp till Oum El Banine i Agadir. Kvinnohuset och daghemmet som vi hjälpt sedan 2008. Drygt 100 000 kronor behövdes för att förhindra nedläggning. Det kom in 250 000 kronor! Ni har alla gjort en hjälteinsats!

Mängder av märkta donationer flöt in i mars och april. Många små och medelstora, samt några större än vi någonsin tidigare sett. Ett stort tack till alla givare! Dels från oss på stiftelsen men framför allt från kvinnor, barn och personal i Agadir.

Oum El Banines grundare och president, Mme Mahjouba Edbouche (längst till höger) är strålande glad, tillsammans med personal, kvinnor och barn. -Les Humanistes, ni räddar Oum El Banine och hälsa och liv på de exkluderade mödrar och barn vi ägnar våra liv åt att hjälpa. Känn tacksamheten från djupet av allas våra hjärtan, hälsar hon!

Oum El Banine blev inte bara räddat från nedläggning. De kunde betala minsta lilla räkning. Och personalen fick ut alla släpande löner. Donationerna har även räckt till driftskostnaderna för april och maj, cirka 50 000 kronor per månad. Hur det ska gå i fortsättningen hänger på alla framtida donationer!

Nya lokaler på gång
De hedersdrabbade ensamstående mödrarna i Agadir får fortfarande inte så stor hjälp från andra hjälporganisationer. Många koncentrerar sig idag på nöden i Jemen och andra krigszoner. Men efter skuldfriheten är Oum El Banines chanser nu större, ryktet är bättre. Och Agadirs kommun håller redan på att inreda de nya lokalerna som väntar. Inflyttning bör kunna ske senare i år.

Tack alla månadsgivare!
Utöver denna hjälp har vi även kunnat stödja systerorganisationen Ahddane med nära 40 000 kronor. Samt barnhemmet Tarouanou med 8 000 kronor, barnen brukar kunna åka på sommarläger för de pengarna. Ett särskilt tack måste gå till alla månadsgivare! Det är ni som gör det möjligt att planera för löpande stöd till alla hjälpställen.

Inte slå oss till ro…
Naturligtvis kan vi inte slå oss till ro nu, även om Oum El Banine är utom akut fara. De löpande kostnaderna för hjälpmålen tickar på hela tiden. Vi hoppas på flera hjälteinsatser och på flera månadsgivare.

Så här hjälper du till
Fortsätt väldigt gärna att stödja HumanistHjälpen. Vad vi vet den enda 90-organisationen med ett uttalat sekulär-humanistiskt arbetssätt.

Du kan stödja genom:

  • Swish 90 02 791
  • Plusgiro 900279-1
  • Bankgiro 900-2791.
  • Bli månadsgivare genom löpande överföring från din internetbank, eller genom Autogiro.
  • Du hittar alla betalmetoder här på hemsidan.

 

HumanistHjälpens styrelse
Sven Olof Andersson, ordförande