Hjälp Oum El Banine att kunna flytta!

Finns det tusen donatorer med hundra kronor var? • Swisha 123 9002791 och skriv FLYTT som meddelande. • Eller SMS:a 72901 och skriv FLYTT50 för 50 kronor eller FLYTT100 för 100 kronor. • Eller använd någon annan av våra betalmetoder.

För över ett år sedan fick Oum El Banine nya lokaler av Agadirs kommun. Men ännu har man inte kunnat flytta in. Det saknas pengar till möbler, inredning, utrustning med mera. När personalen inte ens kan få sin lön i tid, finns givetvis inga pengar för en flytt.

Det var faktiskt efter att självaste kung Muhammad VI av Marocko ryckt i trådarna, som Oum El Banine fick löfte om de nya lokalerna. Kungen strök ett streck över mycket gamla skatteskulder och ville dessutom ge organisationen en nystart med nya lokaler. https://www.humanisthjalpen.se/kung-stat-och-kommun-ger-oum-el-banine-stod/

Mme Mahjouba provar gunghästen på den nya gården tillsammans med verksamhetschefen Keltoum. Men det var för ett år sedan. Sedan dess har hästen stått stilla. Genom en SNABB AKTION hoppas vi att våra donatorer kan hjälpa Oum El Banine att få till sin flytt.

LEKUTRUSTNING
Lokalerna är mycket större och mer ändamålsenliga än dagens. Och de har en gård med lekutrustning, en oerhörd lyx, idag har barnen ingen gård att leka på alls. Dessutom ligger lokalerna strax intill Kvinnohuset, idag är det många kilometer mellan avdelningarna. Kontakten mellan mödrar och barn skulle bli så mycket enklare.

Men allt hänger alltså på pengar till driften. Dessa måste Oum El Banine få in själva. Idag ligger man kroniskt back med både fakturor och löner. Det är inte ovanligt att personalen får vänta både en och två månader på lön, ibland längre.

KRÄVS EN STOR SUMMA
De pengar som kommer in, i princip enbart från andra länder, läggs i första hand på hjälpbehövande mödrar och barn. Även personalen är oerhört lojal med detta. Men visst händer det att någon ger upp och hittar annat arbete, för att rädda sin egen familj.

Vad som krävs är ett ordentligt lyft, ett sexsiffrigt belopp som räcker till skulder, löner, flytt, möbler, inredning med mycket mera. Målet kan låta omöjligt att nå. Men nedbrutet till många bäckar små, räcker det med tusen donatorer som skänker hundra kronor var! Eller två tusen donatorer som skänker femtio kronor var. Egentligen ingen omöjlighet alls!

UTMANING!
Så det här är ett upprop att anta utmaningen.

  • Swisha 123 9002791 och skriv FLYTT som meddelande.
  • Eller SMS:a 72901 och skriv FLYTT50 för 50 kronor eller FLYTT100 för 100 kronor.
  • Eller använd någon annan av våra betalmetoder.

Mellan ett och två tusen varmhjärtade donatorer. Hur lång tid kan det ta? En vecka, en månad? Oum El Banine har väntat över ett år. Nu skyndar vi oss, innan lokalerna försvinner till något annat!